Liffey

A+ A A-

Habitatge social, n'hi ha que paguen poc i d'altres no res

Habitatge social, n'hi ha que paguen poc i d'altres no res Bloc d'habitatge social a Gardiner Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

L'habitatge social té diversos front oberts, essent el més conegut el de les llarguíssimes llistes d'espera de gent que en vol un, amb l'agreujant que n'hi ha que són molt primmirats i rebutjen ofertes de l'administració perquè la casa no compleix amb les seves necessitats. Però n'hi ha un altre: els llogaters que no paguen malgrat que l'import del lloguer mitjà és de només 57 euros a la setmana, un 20% del preu de mercat. Durant el 2014 l'ajuntament de Dublin va enviar 660 avisos de desallotjament per impagament del lloguer però només un habitatge va ser desnonat.

Uns 7.000 llogaters tenen endarreriments de més de 3 mesos i uns 40 no han pagat res de fa més d'un any. Tot i que el consistori fa tot el que pot per tal d'evitar fer fora els residents, amb tres avisos, una trucada o visita i oferint tot tipus de facilitats per poder pagar, molt sovint no té cap més opció que anar al jutjat que, d'altra banda, tampoc serveix de gaire perquè el sistema està saturat amb centenars de casos.

Segons el regidor independent Ruairí McGinley, és molt injust que malgrat el baix import del lloguer hi hagi gent que no pagui, oimés pels que sí que paguen, tot i que també reconeix que la morositat ha estat històricament tolerada per l'ajuntament de Dublin i per les administracions locals en general, que mai han demostrat gaire efectivitat a l'hora de cobrar deutes.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/masC

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.