Liffey

A+ A A-

Tanca el popular quiosc de cafè de Pembroke Road

Tanca el popular quiosc de cafè de Pembroke Road El quiosc de cafè a Pembroke Road, Dublin 4 / Foto: Liffey

Divendres passat van servir-se els darrers cafès al Coffee Kiosk, el popular quiosc que hi ha a Pembroke Road, a l'exclusiu barri de Ballsbridge (Dublin 4), una zona plena d'oficines i amb molta gent anant amunt i avall, uns factors que feien que el negoci del quiosc fos molt profitós malgrat el lloguer anual de 15.600 euros per un espai minúscul.

Un emocionat Brian Kenny, l'home que l'ha regentat durant els darrers cinc anys, va explicar ahir al programa de ràdio d'RTÉ Liveline, presentat per Joe Duffy, que el propietari ha venut el quiosc a una multinacional nord-americana per 250.000 euros. De moment no se sap res més tot i que Kenny assegura trobar molt estrany que una multinacional s'interessi per un espai tan petit, a no ser que l'utilitzi com a panell publicitari més que no pas com a punt de venda de cafè o de qualsevol altre producte.

Segons Kenny, només mancava un mes per fer els cinc anys, un període que li hauria donat el dret de tenir-hi un contracte de lloguer permanentment. Però malauradament, el dia 31 de març va vèncer el contracte sense que s'hagi pogut renovar. Així doncs, ahir dilluns va ser el primer dia feiner en cinc anys que la clientela, molt lleial i de qui Kenny ja coneixia les preferències de memòria, es va quedar sense cafè del quiosc.

El Coffee Kiosk ja va ser notícia fa uns anys quan va ser el primer d'Irlanda a servir Kopi Luwak, un cafè que té una particularitat que el fa molt especial i és que els grans de cafè han passat pel sistema digestiu d'una espècie de gat que viu a Indonèsia, fet pel qual se'l coneix com a "cafè caca de gat".

Malgrat tot, la relació de Kenny amb el cafè no s'acabarà puix que és propietari d'una empresa d'aquest producte, la Silverskin Coffee Roasters, i ara s'hi dedicarà de ple; de fet tota la seva vida laboral ha estat relacionada amb el cafè. Això sí, res no serà com l'icònic quiosc de Pembroke Road, que per a ell ha estat una experiència única i irrepetible.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2oSbExS

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.