Liffey

A+ A A-

L'assegurança mèdica torna a guanyar adeptes

L'assegurança mèdica torna a guanyar adeptes Paperassa de l'asseguradora VHI / Foto: Liffey

Sembla que la implementació, ara fa exactament dos anys, de penalitzacions per aquells majors de 34 anys que no haguessin contractat mai una assegurança mèdica ha tingut l'efecte esperat i durant aquest període de temps hi ha hagut uns 150.000 nous assegurats. La penalització, aplicada als que contracten la seva primera pòlissa tenint més de 34 anys, suposa un augment del preu del 2% per cada any per sobre dels 34, fins a un increment màxim del 70%.

Segons dades de l'Autoritat d'Assegurances de Salut (HIA), unes 33.000 persones d'entre 40 i 49 anys van contractar una assegurança dies abans que entrés en vigor la nova normativa i la resta dels qui s'hi han apuntat darrerament són majoritàriament menors de 40 anys; els més grans de 50 sense assegurança probablement prefereixen confiar en la sanitat pública més que no pas pagar una gran penalització. De tota manera, malgrat l'augment ara hi ha una mica més de dos milions de persones assegurades, unes 265.000 menys que l'any 2008, moment en què hi va haver el màxim històric amb 2,3 milions.

La implementació de les penalitzacions té l'objectiu d'encoratjar els ciutadans a contractar una assegurança de joves i és que el sistema irlandès en aquest sector, en què operen empreses privades i la pública VHI, no pot discriminar ningú i s'ha d'acceptar tot aquell qui vulgui assegurar-se, oferint el mateix preu a tothom (per cada nivell de cobertura) independentment de l'edat o de qualsevol circumstància personal.

Així doncs n'hi havia molts que no contractaven l'assegurança fins que no tenien una certa edat i ja preveien que començarien a fer visites a metges o hospitals; llavors el sistema no estava gaire equilibrat perquè hi havia molta gent gran que generava molts costos i no gaire gent, jove, que pagués sense requerir cap servei. Això feia que el preu de les pòlisses fos cada vegada més alt, per la qual cosa hi havia menys joves que s'hi apuntessin i era un peix que es mossegava la cua.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2qGusBd

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.