Liffey

A+ A A-

UPS vol deixar el centre de Dublin lliure de furgonetes

UPS vol deixar el centre de Dublin lliure de furgonetes El camió d'UPS a Wolfe Tone Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

La multinacional de la missatgeria UPS i l'ajuntament de Dublin han endegat una prova pilot per tal d'intentar reduir el nombre de furgonetes circulant amunt i avall pel centre de la ciutat; el sistema, provat amb èxit a la ciutat alemanya d'Hamburg i anomenat UPS City Solutions, consisteix a dur un contenidor carregat de paquets a un lloc ben cèntric, en aquest cas a Wolfe Tone Street (Dublin 1), i des d'allà fer el repartiment a peu o amb bicicleta elèctrica.

La prova pilot, que va ser suggerida inicialment per a Dublin l'any 2015, durarà sis mesos i en cas d'èxit s'estendria cap a altres zones de la ciutat de manera permanent. L'ajuntament espera que aquest sistema estalviï entre 150 i 200 desplaçaments amb furgoneta per la zona de distribució, focalitzada a la banda nord del centre de la ciutat, on hi ha molts comerços i negocis, és a dir, la clientela habitual d'UPS.

Segons Mary Hussey, enginyera executiva municipal, l'objectiu d'aquest innovador sistema és de reduir el nombre de vehicles circulant pel centre, incrementar la capacitat de moviment de persones i béns i facilitar el repartiment. Actualment, a un radi d'1,5 km del contenidor hi ha 314 àrees de càrrega i descàrrega, que ara haurien de rebre la visita de menys vehicles.

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2qHiwiS

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.