Liffey

A+ A A-

200.000€ en hores extra a l’Oficina de Passaports

200.000€ en hores extra a l’Oficina de Passaports L'Oficina de Passaports al centre de Dublin / Foto: Liffey

Des d'una mica abans de la celebració del referèndum sobre el Brexit del passat 23 de juny l'Oficina de Passaports va començar a percebre un augment de sol·licituds, però una vegada es va saber el resultat, és a dir, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, l'interès pel passaport irlandès es va disparar de mala manera, sobretot entre els britànics amb avantpassats irlandesos que poden rebre un passaport automàticament i és que amb un avi o àvia nascuts a Irlanda n'hi ha prou.

En total, entre primeres sol·licituds i renovacions l'any passat es van emetre 733.060 passaports i d'acord amb les dades disponibles per als primers cinc mesos d'enguany, sembla que la cosa va in crescendo perquè ja se n'han emès 374.923.

Amb l'augment de feina s'ha hagut de demanar reforços en forma de personal extra i segons el departament d'Afers Estrangers, durant els primers quatre mesos d'enguany el cost laboral addicional ja s'enfila fins als 196.912 euros, quan durant tot l'any passat va ser de 392.000 euros.

Aquestes dades contrasten amb els 87.000 euros d'hores extra del 2013, quan no hi havia Brexit i la gent no necessitava renovar el passaport perquè amb la crisi n'hi havia molts que no marxaven de vacances a l'estranger. De tota manera, aquest augment de les sol·licituds també té el seu costat positiu per a l'administració, que cobra 80 euros per passaport (el de 10 anys), i l'any passat va ingressar gairebé 47 milions d'euros.

Amb el reforç de personal s'ha aconseguit tornar al temps d'espera estàndard, que és de 15 dies per a les renovacions, utilitzant el servei Passport Express, i de 22 per a primeres sol·licituds o passaports perduts o robats, que necessiten més de temps a causa de les comprovacions de seguretat addicionals que s'han de dur a terme.

Font: Herald

URL curta: bit.ly/2qVsAny

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.