Liffey

A+ A A-

Els aturats podran fer un curset de munyir vaques

Els aturats podran fer un curset de munyir vaques Les alegres vaques irlandeses / Foto: Liffey

El departament de Benestar Social i l'institut agrari Teagasc s'han associat per a dur a terme una prova pilot que formarà en el sector lacti aturats sense experiència en aquesta indústria. L'objectiu del programa és doble: d'una banda fer front a l'alarmant manca de mà d'obra que afecta moltes granges d'Irlanda, que han vist com la població de la zona ha marxat cap a les ciutats, i de l'altra ajudar els aturats a reinserir-se al mercat laboral.

La prova pilot tindrà lloc als comtats de Kilkenny i Waterford i en cas que el resultat fos positiu s'estendria arreu del país a partir del mes de setembre. Els candidats hauran de ser persones aturades, treballadors a temps parcial o empleats en una granja però vulguin guanyar uns diners extra. La formació inicial durarà vint dies, que es repartiran en setze dies en una granja i quatre a l'Escola Agrícola de Kildalton (Comtat de Kilkenny).

Segons ha explicat Páidí Kelly, de Teagasc, a l'Irish Farmers Journal, els participants podrien guanyar uns 5.000 euros anuals i en el cas dels aturats o els que treballen a temps parcial continuarien cobrant el subsidi. Per la seva banda, Seán O'Leary, president de l'Associació de Ramaders d'Irlanda, ha alertat que amb aquesta mesura no n'hi ha prou per a fer front a la manca de mà d'obra i ha demanat la implematació de més mesures a fi de corregir el problema.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2hrM03X

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.