Liffey

A+ A A-

23 línies de Dublin Bus cauen a mans britàniques

23 línies de Dublin Bus cauen a mans britàniques El carril bus / Foto: Liffey

La National Transport Authority (NTA) va revelar ahir el nom de l'operador privat que es farà càrrec de vint-i-quatre línies d'autobús, vint-i-tres que actualment cobreix l'empresa pública Dublin Bus i una de nova creació. Finalment, l'escollida ha estat la britànica Go-Ahead, una companyia que gestiona el 25% dels serveis d'autobús de Londres, el 7% dels serveis de bus de tota la Gran Bretanya i algunes línies de ferrocarril, una de les quals, a West Midlands, perduda ahir mateix.

Go-Ahead s'ha imposat a Dublin Bus, que també havia presentat una oferta i que era l'única que va mantenir-se en la lluita fins al final; en aquest sentit, el concurs havia atret inicialment sis companyies però n'hi va haver quatre que van deixar-ho córrer quan es va afegir la condició d'haver de construir una cotxera en un termini de dotze mesos.

S'espera que el nou operador comenci el servei en algunes de les línies cap a final de novembre del 2018 i treballi al 100% el febrer del 2019. Els autobusos utilitzats per Go-Ahead continuaran sent propietat de la NTA, que també es quedarà amb la recaptació obtinguda dels usuaris però, per contra, pagarà uns diners a l'operador pel servei prestat, un sistema idèntic al que ja funciona amb el Luas, el tramvia de Dublin.

Per la seva banda, els dos sindicats principals a Dublin Bus, SIPTU i NBRU, s'han mostrat crítics però de moment no han anunciat cap mobilització malgrat que, fa uns dos anys, quan va començar a parlar-se seriosament de privatitzar línies, van amenaçar de dur a terme accions de protesta.

Aquesta contenció sindical podria explicar-se pel fet que gairebé totes les línies privatitzades no són gaire importants, és a dir, que són secundàries, i perquè gràcies a l'augment de la demanda, els conductors de Dublin Bus que actualment treballen en aquestes línies seran traslladats cap a altres rutes que incrementaran el servei. Això sí, ambdós sindicats han advertit que no acceptaran noves privatitzacions.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2fxqfPH

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.