Liffey

A+ A A-

De moment el bicing de fora de Dublin ha punxat

De moment el bicing de fora de Dublin ha punxat Una estació de Dublin Bikes / Foto: Liffey

Semblava que amb l'èxit de les Dublin Bikes, el bicing de la capital irlandesa que ja fa més de 5 anys que funciona, els recentment inaugurats bicings de Galway, Limerick i Cork havien d'engegar a gran velocitat però per diverses raons, sobretot problemes tècnics i de retard en l'entrada en servei d'algunes estacions, de moment es podria afirmar que ha punxat perquè les tres ciutats només sumen, entre totes, unes 5.000 subscripcions.

El cas més preocupant és el de Cork que, a banda d'inaugurar-se amb uns sis mesos de retard respecte al projecte inicial, continua a mig gas i fins i tot va marxa enrere. De les 31 estacions que hi ha previstes quan el sistema estigui a ple rendiment el primer dia va informar-se que només en funcionaven 15 però ni aquesta xifra era correcta atès que n'hi havia 3 fora de servei per manca de connexió elèctrica; a més, n'hi ha una altra que ha deixat de funcionar per problemes amb la senyal telefònica que la connecta a la xarxa.

Segons la National Transport Authority, la majoria d'estacions seran operatives a final de gener i assegura que el problema de la manca de connexions elèctriques ve derivat del fet que els operaris d'ESB Networks han estat molt enfeinats treballant en d'altres llocs.

Pel que fa a Limerick, encara hi ha 7 estacions que no estan acabades i s'espera que puguin obrir d'aquí a 4 o 6 setmanes. A Galway només n'hi ha dues pendents d'obertura: la del City Hall, que serà activada en els propers dies, i la de la biblioteca municipal, que roman inoperativa a causa d'un litigi amb una botiga de la zona.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/maKE

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.