Liffey

A+ A A-

L’expansió de Dublin Bikes aturada per manca de fons

L’expansió de Dublin Bikes aturada per manca de fons Estació de Dublin Bikes al centre / Foto: Liffey

L'ajuntament ha anunciat que l'expansió de Dublin Bikes, l'exitós servei de bicing de la ciutat inaugurat l'any 2009, ha quedat aturada fins que no es trobin els fons necessaris per a finançar-la. Així doncs, les zones de Whitehall i la DCU al nord, els Docklands a l'est, Clonskeagh i UCD al sud i Kilmainham i Inchicore a l'oest hauran d'esperar.

Amb aquesta ampliació, que hauria estat la primera des del novembre del 2013 i que hauria gairebé doblat la zona de cobertura, s'hauria passat de les 1.500 bicicletes i 101 estacions actuals a 5.000 bicicletes i 300 estacions. Tanmateix, ja es va avisar que tirar-la endavant o no dependria de trobar el finançament adequat, cosa que no s'ha produït.

En un primer moment el sistema es finançava amb les subscripcions dels usuaris i amb l'aportació econòmica de l'empresa JCDecaux, que a canvi podia plantar panells publicitaris en diversos punts de Dublin; però a partir del 2014 va ser Coca-Cola, i més concretament la seva marca Zero, la que va aportar els diners en forma de patrocini.

De tota manera, com que el cost total de mantenir el bicing, dos milions d'euros anuals, no es cobreix amb la suma del patrocini (300.000 euros), les subscripcions i l'import que paguen els que sobrepassen la primera mitja hora gratuïta (1,2 milions d'euros), qualsevol futura ampliació haurà de venir acompanyada d'alguna forma de tenir ingressos extra, ja sigui via subvenció de la National Transport Authority, augment de tarifes o incrementant el nombre d'usuaris. Actualment és l’ajuntament el qui es fa càrrec del dèficit.

Font: The Irish Times

URL curta: ow.ly/YdZQ4

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.