Liffey

A+ A A-

Expansió del bicing cap als suburbis abans de l’estiu

Expansió del bicing cap als suburbis abans de l’estiu Redistribuint bicicletes per Dublin / Foto: Liffey

Després que durant els primers set anys de funcionament les Dubin Bikes només hagin cobert, a grans trets, l'àrea compresa entre Heuston Station i les Docklands, bàsicament la zona situada entre els dos canals coneguda com a “inner city”, ara l'ajuntament de la ciutat ha arribat a un acord per tal de plantar quatre panells publicitaris addicionals i així poder sufragar l'expansió cap a barris força apartats del centre com Ballymun, Ballyfermot, Finglas i Terenure. Les noves estacions haurien d'estar a punt abans de l'estiu tot i que algunes de les expansions prèvies han patit llargs retards.

El finançament del bicing dublinès té diverses fonts com el patrocini de Coke Zero, les subscripcions dels usuaris (20 euros anuals) i l'aportació de l'empresa JCDecaux a canvi de disposar panells publicitaris en diversos punts de la ciutat; el que falti ho posa l'ajuntament. Aquests panells, anomenats “metropoles” i que tenen dues cares, cada vegada són més difícils de col·locar i en el cas dels quatre darrers se sap que es plantaran al barri de Donnybrook però encara s'ha de determinar la posició exacta perquè ningú no els vol davant de casa seva.

Segons Andrew Montague, el regidor laborista que quan era alcalde va impulsar el bicing, en aquest moment Dublin ja hauria de tenir unes 10.000 bicicletes disponibles i només en té 1.500, un fet que evidencia la dificultat d'implantar una xarxa de bicicletes públiques i el poc interès d'alguns polítics, que han prioritzat el projecte estrella del moment, el Luas Cross City, en detriment del bicing.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2flSdcI

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.