Liffey

A+ A A-

L'accent irlandès és als antípodes de l'australià

L'accent irlandès és als antípodes de l'australià Vés a treballar a Austràlia! / Foto: Liffey

Louise Kennedy, una veterinària del comtat de Wicklow resident a l'estat australià de Queensland, pensava que aprovar l'examen d'anglès per tal de renovar el seu visat seria bufar i fer ampolles però... no, va suspendre. Tot i que la senyora Kennedy assegura que l'examen era molt fàcil -va aprovar la prova escrita-, la prova oral la va fer mitjançant un ordinador; a la pantalla hi apareixia una frase i ella l'havia de llegir en veu alta. Al final va aconseguir 74 punts però l'aprovat era als 79.

Quan va rebre el resultat va pensar que allò era clarament un error però l'empresa examinadora, Pearson Asia Pacific, va confirmar la puntuació final. Tanmateix, atès que la candidata parlava anglès perfectament i com que molt a prop del centre d'exàmens s'hi duien a terme unes obres, hi havia la possibilitat ser que el soroll hagués pogut interferir en el so; així doncs, l'empresa li va oferir de repetir la prova sense haver de tornar a pagar els 300 dòlars australians (200 euros) que costa.

Finalment, com que ja no quedava marge de temps per a tornar a fer la prova i fer tota la paperassa, Kennedy ha aprofitat que està casada amb un australià per a obtenir un visat amb un altre procediment que, això sí, és molt més car i costa uns 3.000 dòlars (2.000 euros).

Per la seva banda, Pearson Asia Pacific ha assegurat que el sistema funciona correctament i que el resultat era de 74 punts; alhora ha recordat que el departament australià d'Immigració posa el llistó molt alt per als que volen obtenir un visat de residència permanent, com era el cas de Kennedy. Una altra explicació podria ser que l'accent irlandès és als Antípodes de l'australià.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2hInvjq

 

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.