Liffey

A+ A A-

Només un 20% de candidats passa el test de taxista

Només un 20% de candidats passa el test de taxista Parada de taxis a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

El sector del taxi podria entrar en una crisi de “talents” si continua la tendència actual de suspendre l'examen de taxista que fa la National Transport Authority (NTA) i és que les dades d'aquest ens que regula tot el transport públic d'Irlanda revelen que només un 20% dels candidats passa l'examen, en què per aprovar s'ha d'obtenir un mínim del 80%.

A fi de revertir la situació, Tim Arnold, director general de mytaxi Ireland, ha endegat una aplicació a internet que ajuda els potencials taxistes a aprendre una mica com funciona l'ofici, amb informació sobre els carrers, els hotels i els llocs turístics més importants. L'aplicació s'ha construït a partir de les dades de més de 20 milions de trajectes fets per taxistes.

Segons Arnold, actualment hi ha menys taxistes que fa deu anys i a no ser que s'hi faci alguna cosa, la tendència a la baixa hauria de continuar. En aquest sentit, durant l'any 2016, per cada tres taxistes que van jubilar-se només hi va haver un nou entrant.

De tota manera, no només és un tema d'examen sinó que també s'ha de tenir en compte l'augment d'alguns costos, com el de l'assegurança, que s'ha enfilat pels núvols, o l'obligació per als nous vehicles d'estar adaptats a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2xdsbnE

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.