Liffey

A+ A A-

An Post emet un segell dedicat al Che Guevara

An Post emet un segell dedicat al Che Guevara El segell del Che / Foto: An Post

Aquest dilluns farà cinquanta anys de la mort del Che Guevara a Bolívia i An Post ha volgut commemorar aquesta efemèride amb l'emissió d'un segell dissenyat per Red&Grey on, evidentment, hi apareix la imatge més icònica del revolucionari argentí i que és obra de l'artista dublinès Jim Fitzpatrick feta a partir d'una fotografia d'Alberto Korda.

El valor del segell és d'un euro, que és el que costa enviar una carta ordinària a qualsevol lloc de la República, i es vendrà a la majoria d'oficines d'An Post així com al web www.irishstamps.ie; els segells es venen conjuntament amb un sobre on hi ha escrita una frase del pare del Che que diu “per les venes del meu fill hi corria la sang dels rebels irlandesos” (fotos a sota). La comanda mínima és de 2 euros i la màxima de 5.000.

La connexió entre el Che i Irlanda és força estreta, començant pels vincles familiars, el seu pare, Ernesto Guevara Lynch, era d'ascendència irlandesa, o la seva estada a Kilkee (Comtat de Clare) l'any 1961, on va passar una nit quan l'avió de Cubana de Aviación que el duia de Moscou fins a l'Havana va haver de fer una escala a l'aeroport de Shannon per problemes tècnics.

De fet, a Kilkee s'hi han celebrat festivals dedicats al Che i s'hi va pintar un mural a la platja, que es va esborrar arran de les queixes dels turistes nord-americans que visitaven la població però que es va tornar a pintar.

URL curta: bit.ly/2y6TNLc

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.