Liffey

A+ A A-

L’estafa de la trucada perduda des de Libèria

L’estafa de la trucada perduda des de Libèria Un telèfon mòbil / Foto: Liffey

De tant en tant hi ha rondes massives de trucades perdudes des d'un número de l'estranger que té l'objectiu que la persona que l'ha rebuda truqui sense parar gaire atenció al número, que sol ser de tarifa premium que fa que la factura dels qui piquen a l'estafa s’enfili pels núvols. La trucada és a la nit i com a màxim només fa dos trucs, fet que dóna un aire d'urgència i això encoratja molts a tornar la trucada per saber què passa.

Fa uns anys va fer furor un número d'Eslovènia, quan els estafadors van aprofitar que el prefix internacional d'aquest país és el +386, molt semblant al 086, que és el prefix que tenen els mòbils irlandesos que inicialment van contractar el servei de l'operadora o2, ja desapareguda després d'haver estat comprada per Three.

Durant les darreres setmanes i segons una portaveu de l'operadora Three, la segona amb més usuaris de la República, les trucades-estafa es fan des de Libèria, que té el prefix internacional +231, i des de les illes Comores (a l'oceà Índic), amb el +269; en ambdós casos es tracta de tarifes premium. Per la seva banda, la companyia Eir ha assegurat que aquest tipus d'estafa està molt estès i suposa un gran problema per al sector.

ComReg, el regulador estatal en comunicacions, ha recomanat de no tornar mai la trucada a algú de qui no es coneix el número i que no ha deixat cap missatge de veu a la bústia. De tota manera, quan els operadors reben moltes denúncies relacionades amb un número concret el bloquen a la seva xarxa.

Font: Irish Independent 

URL curta: bit.ly/2yti8vG

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.