Liffey

A+ A A-

L’oest és el millor lloc per passar la pràctica de conduir

L’oest és el millor lloc per passar la pràctica de conduir Un cotxe d'autoescola / Foto: Liffey

Ja ho diu la dita irlandesa que “the West is the best” i si és per passar la part pràctica de l'examen de conduir, també; això és el que revelen les dades de la Road Safety Authority, l'ens públic que s'encarrega d'atorgar carnets de conduir a qui consideri apte per a la conducció. En aquest sentit, tant les dades del 2016 com la tendència dels darrers cinc anys apunten cap a l'oest.

L'aposta més segura d'entre els 51 centres d'examinació repartits arreu del territori per als que intenten de passar el test és Ennis (Comtat de Clare), on aprova un 73,25% dels aspirants, seguit de Newcastle West (Comtat de Limerick) amb un 70,64%, Roscommon amb un 70,17%, Clifden (Comtat de Galway) amb un 70,12% i Sligo amb un 69,63%.

A l'altra banda de la balança, la de la decepció de no aprovar, hi ha cinc centres de Dublin, fet que confirma que les zones urbanes amb un alt volum de trànsit són les més difícils. El pitjor lloc és Churchtown (Dublin 16), que va estrenar-se el gener del 2016 i que ja ha esdevingut un malson per als candidats a conductor, amb un percentatge d'aprovats de només un 42,41%.

El segueixen Dún Laoghaire (sud de Dublin), que només va funcionar durant 5 mesos i mig, amb un 45,16% d'aprovats, Tallaght (Dublin 24) amb un 45,22%, Raheny (Dublin 5) amb un 46,53% i Rathgar (Dublin 6), tancat des del gener passat, amb un 47,44%. La mitjana estatal d'aprovats és del 53,65%.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.