Liffey

A+ A A-

An Phoblacht diu adéu al paper i serà 100% digital

An Phoblacht diu adéu al paper i serà 100% digital El darrer número en paper d'An Phoblacht / Foto: Liffey

Després de 47 anys, l'edició d'aquest desembre serà la darrera en paper que publicarà An Phoblacht (La República), el rotatiu editat pel Sinn Féin, i a partir del mes que ve les notícies només es podran llegir a la versió internet; de tota manera, de tant en tant es publicarà alguna edició especial en paper i ja s'ha anunciat que la propera serà el març vinent. Malgrat l'abandonament del paper, el canvi no serà gaire substancial perquè darrerament la versió impresa només representava una fracció molt petita de l'electrònica, tant en continguts publicats com en nombre de lectors.

El pas definitiu cap a l'era digital l'ha anunciat Ciarán Quinn, director de publicitat del Sinn Féin, que ha afirmat que això va en línia amb la renovació generacional que ha endegat el partit republicà, amb la retirada del veterà Gerry Adams com a màxim exponent, i que és una manera d'adaptar-se a les noves tecnologies, molt més flexibles a la immediatesa de l'actualitat i amb la possibilitat de generar debats a la secció de comentaris dels articles.

En l'editorial del darrer número, Quinn aprofita per a donar les gràcies a tots els qui han fet possible que An Phoblacht hagi estat als quioscos des del 1970, incloent-hi col·laboradors, periodistes, fotògrafs, productors, venedors i sobretot els lectors. També reconeix el treball de l'editor John Hedges i del dissenyador Mark Dawson, que durant els darrers set anys han conduït la transformació de la publicació del paper cap a les diverses plataformes d'internet.

Escriu un comentari

(*) Indica camps obligatoris. El codi HTML no és permès.