Galway celebrarà els 300 anys d'Eyre Square

Galway celebrarà els 300 anys d'Eyre Square La cèntrica Eyre Square a Galway / Foto: Wikipedia

Segons la documentació de la que disposa l'ajuntament de Galway, la cèntrica Eyre Square va ser donada a la ciutat l'any 1712 quan Edward Eyre, en un gest de bona voluntat, va fer entrega al consistori del que llavors era el seu jardí privat. El senyor Eyre vivia en una mansió que actualment ocupa el Meyrick Hotel i va ser alcalde de la ciutat.

En aquests 300 anys la plaça ha estat testimoni de la vida dels ciutadans de Galway i no ha estat exempta de polèmica; la darrera és la intenció d'alguns regidors de l'ajuntament d'aixecar un monument dedicat al Che Guevara que no ha agradat gens a la diplomàcia nord-americana. També sol ser el lloc on es produeixen grans concentracions, a vegades una mica alcoholitzades, com la Rag Week universitària del passat mes de febrer.

Després que el regidor Pádraig Conneely hagi estudiat la història de la plaça l'ajuntament ha decidit que la celebració de l'efemèride serà durant el mes de maig i ja ha començat a contactar alguns membres de la família Eyre que viuen al Regne Unit per convidar-los a participar en els actes commemoratius.

Font: Galway City Tribune 

Torna a dalt