Michael Collins segon a les llistes britàniques

Michael Collins segon a les llistes britàniques Cares dels que figuren en llocs destacats a la llista d'enemics / Foto: National Army Museum

Si fa uns anys era el cantant Phil Collins qui era al capdamunt de les llistes britàniques amb les seves cançons com “Another day in paradise” ara és Michael Collins qui figura en segona posició, però no es tracta d'una llista de vendes de discs sinó d'una llista d'enemics de la Gran Bretanya que, a través de votació popular, ha organitzat el Museu Nacional de l'Exèrcit de Londres.

Michael Collins va ser l'instigador d'infiltracions dins del servei d'intel·ligència britànic, d'atacs contra les guarnicions repartides pel territori irlandès i els combois militars mitjançant una guerra de guerrilles i també de la destrucció del sistema d'informadors, cosa que va resultar amb un aïllament cada vegada més acusat de les autoritats al seu centre d'operacions al castell de Dublin.

Encapçala la llista Mustafa Kemal Ataturk, el pare de la Turquia moderna, que el 1915 va repel·lir l'atac dels aliats a Gal·lípoli, als Dardanels. La majoria d'enemics són militars que han causat moltes baixes a les tropes britàniques o que han humiliat el seu exèrcit.

Font: Irish Times

Torna a dalt