El Zorro era d'origen irlandès

El Zorro era d'origen irlandès El Zorro irlandès... de Wexford / Foto: tvclasica.com editada pel Liffey

Thomas O'Connor, historiador de la National University of Ireland a Maynooth (Comtat de Kildare), ha descobert el nom centenars de ciutadans irlandesos que figuren a l'Arxiu de la Inquisició Espanyola situat a Madrid, institució que va durar del 1478 fins al 1834 i que tenia com a finalitat assegurar que els territoris de la Corona de Castella seguissin al peu de la lletra els preceptes de la religió catòlica.

Un dels personatges que més sobresurt és William Lamport, originari del comtat de Wexford i que va ser arrestat a Mèxic el 1659 per conspirar contra l'imperi colonial. Va ser jutjat i cremat en una estaca; el seu judici està escrit en 80 folis que el defineixen com a persona d'extraordinària visió política però alhora una mica sonat. Lamport va esdevenir un heroi en el folklore mexicà i va ser en qui més tard s'inspiraria la creació del personatge del Zorro.

Tenint en compte que hi ha molts més irlandesos fora d'Irlanda que no pas a dins, qualsevol persona important sempre té un avantpassat Irish i gràcies als magnífics arxius de les parròquies de l'illa és força fàcil trobar la ciutat d'origen, l'ofici i fins i tot familiars que encara resideixen al lloc. És el cas del president nord-americà Barack Obama (O’Bama quan és a Irlanda) o el Che Guevara.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt