La història de Molly Malone és una autèntica farsa

La història de Molly Malone és una autèntica farsa L'estàtua de Molly Mallone / Foto: Liffey

Segons els experts en el tema com el professor d'història de la University College Dublin (UCD pels amics) Daithi Ó hOgain, Molly Malone no va existir mai i a més, la seva cançó la va escriure James Yorkston el 1883 a Edimburg (Escòcia). Ó hOgain explica que durant l'època victoriana hi havia una tendència malaltissa a ridiculitzar grups ètnics o nacionalitats i Molly Malone tenia com a finalitat fer mofa dels irlandesos i de les seves cançons.

El personatge d'aquesta peixatera dublinesa, que té una estàtua dedicada al cèntric Grafton Street (Dublin 2) mostrant una generosa davantera i que els habitants de la capital irlandesa anomenen la meuca del carro (the tart with the cart), és una font inesgotable de llegendes urbanes amb el sexe com a motiu principal. Hi ha qui diu que durant el dia venia peix, cloïsses i musclos i a la nit guanyava uns diners extra exercint la prostitució.

Però la història que la converteix en un personatge molt estimat entre els dublinesos -gairebé una heroïna- i que podria considerar-se una venjança contra el menysteniment i el poc respecte dels victorians és la que explica que va matar tots els integrants d'un vaixell anglès atracat al port de la ciutat transmetent-los la sífilis.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt