findmypast.ie, la web per trobar l'avantpassat xoriço

findmypast.ie, la web per trobar l'avantpassat xoriço Entrada a la presó de Mountjoy, Dublin 7 / Foto: Liffey

Irlanda és un país amb una llarga i molt ben documentada història en el món de la geneologia gràcies sobretot als registres existents a totes les parròquies de l'illa que han fet que els irlandesos puguin conèixer quins són els seus orígens amb tot tipus d'informació, no només de noms i dates sinó d'altres coses com ofici i historial delictiu.

És precisament l'historial delictiu de 3.5 milions de reclusos repartits en 130.000 pàgines el que es pot trobar a la web findmypast.ie, que recull totes les dades enregistrades a les presons irlandeses durant el període 1790-1920. Segons el director del projecte Brian Donovan, la web disposa d'informació que pot interessar a molta gent atès que en èpoques passades era normal que cada família tingués com a mínim una persona entre reixes.

Els registres tenen informació molt detallada com el nom, data de naixement, adreça, descripció física i motiu de la detenció, que encapçala sense cap sorpresa l'anar borratxo pel carrer amb un 25% dels casos, seguit de robatori, assalt, vagabundejar i causar aldarulls. Pel que hom pot veure, als segles XVIII i XIX no hi havia molt bon ambient al país i als irlandesos els agradava organitzar bregues contra la policia i robar tot el que tenien a l'abast.

El preu de la subscripció anual és de 59.95 euros i el de 6 mesos 37.95.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt