Leopold Bloom obté una resposta més de 100 anys després

Leopold Bloom obté una resposta més de 100 anys després Mapa de la ruta pel centre de Dublin sense pubs / Foto: kindle-maps.com

En un passatge de la novel·la Ulysses, Leopold Bloom es preguntava si era possible creuar Dublin sense trobar cap pub. 100 anys després l'enginyer informàtic Rory McCann ha trobat la resposta: encara que sembli mentida, sí, és possible.

Mitjançant un algoritme (una equació informàtica) i utilitzant mapes online, McCann ha trobat la ruta que no s’hauria de seguir mai si s’organitza un pub crawl. L’objectiu era anar des d’un punt del Royal Canal (nord) a un punt del Grand Canal (sud), considerats com a límits del nucli urbà central o inner city.

Es veu que molta gent ja ho havia intentat de manera manual però McCann va fer servir l’ordinador i després va haver de fer correccions. Ho volia fer públic el Bloomsday de l’any passat però com que no va ser-hi a temps ho va deixar per aquest any.

La prohibició de fumar dins dels pubs i la crisi econòmica han facilitat la tasca en alguns trams perquè hi ha pubs que han tancat. Un dels fets més curiosos és que la ruta passa pel costat de la fàbrica de la Guinness.

Però no tothom està d’acord amb aquest mapa i sobretot els més aferrissats seguidors de Joyce han mostrat el seu desacord per haver ignorat els hotels o restaurants on serveixen begudes alcohòliques. Altres, tirant per la cosa fàcil diuen que l’única manera de creuar Dublin sense passar pel costat de cap pub és entrant-hi.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt