Shannon repassa els seus 70 anys amb una exposició

Shannon repassa els seus 70 anys amb una exposició Imatge de l'exposició / Foto: Shannon Airport via FB

Tot i que actualment l'aeroport de Dublin és el més important de l'illa d’Irlanda l'aeroport de Shannon sempre ha estat un referent en molts aspectes, sobretot gràcies a la seva posició estratègica com a darrer punt d'Europa en la ruta aèria cap a l'Amèrica del Nord. De fet, continua sent testimoni de molts aterratges d'emergència per qualsevol tipus d'incidència, tant d'avions que han de travessar l'Atlàntic com dels que arriben a Europa. També va ser el lloc on es va obrir el primer duty free del món.

Ara, com a cloenda dels actes de celebració del setantè aniversari del primer vol comercial transatlàntic que va arribar a aquest aeroport, que també va ser el primer d'Irlanda, s'ha muntat una exposició fotogràfica en què es repassen els grans moments de Shannon, fent èmfasi especial als personatges que hi feien escala, un fet força habitual fins no fa gaires anys. Entre els passatgers més il·lustres hi ha John Fitzgerald Kennedy, el “Che” Guevara, Fidel Castro, el Papa Joan Pau II o Marlon Brando.

Un dels casos més curiosos el va protagonitzar l'expresident rus Boris Ieltsin, que va fer escala a Shannon però que malgrat tenir el llavors Taoiseach Albert Reynolds i el seu seguici esperant-lo a la zona d'estacionament d'avions no va baixar de l'aeronau, amb l'agreujant que Reynolds havia anat directament cap a Shannon tornant d'un viatge oficial a Austràlia per tal de poder saludar el mandatari rus.

Una altra curiositat relacionada amb els russos, o soviètics, va ser l'acord entre l'aeroport i la companyia Aeroflot, que hi feia escala en els vols cap a països de la seva òrbita al continent americà; els drets d'aterratge i enlairament no es pagaven amb diners sinó en espècie, més concretament amb fuel, que l'aeroport de Shannon venia posteriorment a les companyies aèries, incloses les nord-americanes. Tot això en plena Guerra Freda.

URL curta: ow.ly/VquSl

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt