El DeLorean va tornar del futur i ara tornarà del passat

El DeLorean va tornar del futur i ara tornarà del passat Un DeLorean DMC12 / Foto: Wikipedia

El 21 d'octubre del 1985 era el dia en què al film “Retorn al Futur”, els dos protagonistes, Marty McFly i el doctor Emmett L Brown, es traslladaven trenta anys cap al futur mitjançant un cotxe de disseny futurista de la marca DeLorean, una empresa automobilística que va tenir una fàbrica a Dunmurry (a prop de Belfast) del 1979 al 1983, però que no va acabar de consolidar-se i va haver de tancar quan encara no havia fabricat ni 10.000 unitats.

De fet, quan el film va arribar als cinemes, la fàbrica ja havia abaixat definitivament la persiana, però, tot i el pas del temps, avui encara resta un llegat tangible d'aquella aventura fallida: les naus industrials on es muntaven els cotxes i el circuit de proves on se'n testava la qualitat -ho podeu mirar a Google Maps-. És allà, a tocar de l'antic circuit, on de tant en tant s'ha organitzat alguna trobada de propietaris de DeLoreans. 

Amb tot, el cotxe tornarà del passat gràcies a un canvi en la normativa que regula el sector dels petits fabricants d'automòbils als Estats Units i ho farà de la mà de la texana DeLorean Motor Company, una empresa sense cap vincle amb l'original i que d'ençà del 1985 s'ha dedicat a vendre vehicles restaurats d'aquesta marca. En total es calcula que actualment en queden uns 6.500 repartits arreu del món.

Els DeLorean estan fets amb unes 2.800 peces i l'empresa en té un 99%, per la qual cosa no li serà gaire difícil de completar-lo; això sí, els condensadors de flux utilitzats per McFly i Brown per anar endavant i endarrere en el temps no s'hi inclouran. Segons Stephen Wynne, director de la companyia, el primer cotxe podria estar disponible a principi del 2017 i costarà uns 100.000 dòlars (uns 92.000 euros).

Font: Irish Examiner

Foto original

Torna a dalt