Reviuen la solidaritat catalana amb el batlle MacSwiney

Reviuen la solidaritat catalana amb el batlle MacSwiney L'Ajuntament de Cork / Foto: Liffey

El 10 de juny vinent, l'ajuntament de Cork serà l'escenari d'un acte on es parlarà sobre l'onada de solidaritat catalana envers Terence MacSwiney, el batlle de la ciutat detingut pels britànics l'agost del 1920 al mateix edifici de l'ajuntament i que va morir a la presó londinenca de Brixton després de 74 dies de vaga de fam.

La relació entre Catalunya i Irlanda durant el convuls procés d'independència irlandès serà un dels temes estrella del seminari dedicat a MacSwiney i que comptarà amb la presència de participants d'ambdós països, entre ells el nét de l'homenatjat, Cathal MacSwiney Brugha, professor emèrit del University College Dublin.

Segons John Borgonovo, investigador a la UCC, la vaga de fam de MacSwiney va atraure un gran interès per part de la premsa internacional, sobretot la dels llocs amb un fort sentiment independentista com era i és el cas de Catalunya, des d'on van enviar-se missatges de condol i on van celebrar-se trobades per solidaritzar-se amb Irlanda.

El seminari està organitzat conjuntament pel departament d'Història de la UCC, el departament d'Espanyol, Portuguès i Estudis Llatinoamericans de la mateixa universitat i el Diplocat.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt