Bústies vermelles pels 100 anys dels Fets de Pasqua

Bústies vermelles pels 100 anys dels Fets de Pasqua Bústia vermella davant del Royal College of Surgeons, Dublin 2 / Foto: An Post via Twitter

Aquest proper cap de setmana es farà la commemoració dels 100 anys dels Fets de Pasqua i a mesura que s'apropa l'efemèride, que el 1916 va caure a final d'abril, van apareixent noves iniciatives. La darrera ha estat la d'An Post, l'eficient servei postal de la República d'Irlanda, que tornant 100 anys enrere ha canviat el color verd d'algunes de les seves bústies pel vermell de la britànica Royal Mail.

Les bústies que han canviat de color i que romandran de vermell fins a l'estiu són les situades en els llocs més simbòlics dels Fets de Pasqua com el GPO d'O'Connell Street, el Liberty Hall (ambdós a Dublin 1) o el Royal College of Surgeons (Dublin 2) i tenen una paraula clau que quan s'envia mitjançant un missatge de text gratuït es rep un vídeo amb el que la bústia d'aquell lloc va veure durant la violenta Pasqua del 1916.

Segons la companyia, la iniciativa es basa en la idea que les bústies són testimonis de la història i és que en alguns casos no només hi ha una bústia al mateix lloc que ara fa 100 anys sinó que fins i tot és la mateixa bústia. La resposta a Twitter ha estat variada, amb gent que ha felicitat An Post per la iniciativa i d'altres que l'han criticada, sobretot pel fet commemorar un esdeveniment tant important amb els colors dels britànics.

Antigament totes les bústies d'Irlanda i el Regne Unit eren de color verd però a partir dels anys vuitanta del segle dinou les van pintar de vermell, un color que ha romàs al Regne Unit fins a dia d'avui però que a Irlanda va ser canviat pel verd immediatament després de la Guerra d'Independència.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/1pxBM0T

Torna a dalt