El Comú de Dublin podria multar-se a ell mateix

El Comú de Dublin podria multar-se a ell mateix Exterior del Dublin City Council / Foto: Liffey

Malgrat la greu crisi d'habitatge que viu Dublin, a la ciutat es poden veure molts solars on es podria construir blocs d'apartaments; el problema és que hi ha molts propietaris de terrenys edificables que especulen amb el sòl, esperant el millor moment per a vendre o per a construir. Tanmateix, a fi de penalitzar els especuladors s'ha creat un registre de solars que a partir de l'any vinent gravarà amb un 3% del valor del terreny els qui no hi facin res.

Curiosament i encara que sembli mentida, les administracions locals són propietàries de molts dels terrenys, per la qual cosa, quan entri en vigor la nova normativa es multaran a elles mateixes. Un dels casos més flagrants és el del Comú de Dublin, que ha inscrit al registre vint-i-un solars per un valor global d'uns seixanta milions d'euros; així doncs, aplicant-hi un 3% la multa que s'autoimposarà serà d'uns dos milions d'euros.

D'altra banda, hi ha algunes administracions locals que no hi han registrat cap terreny malgrat tenir-ne, un fet que segons Mel Reynolds, arquitecte i analista en polítiques d'habitatge, podria desencoratjar els propietaris privats a inscriure els seus terrenys en considerar que aquest registre no és gens seriós.

Font: RTÉ

Torna a dalt