Ministre d’Habitatge sense oficina pel preu del lloguer

Ministre d’Habitatge sense oficina pel preu del lloguer Rètol a l'antiga oficina d'Eoghan Murphy / Foto: Anthony Flynn (ICHH) via Twitter

Ja fa anys que Irlanda, sobretot Dublin, pateix una greu crisi d'habitatge per la gran diferència entre oferta i demanda que, sumada a la moda dels apartaments turístics, ha fet que el problema dels sense sostre hagi sortit de mare, amb l'agreujant que no s'albira cap solució a curt o mitjà termini a causa de la inacció del govern, molt avesat a les promeses però sense que s'acabin de concretar.

En aquest sentit, Eoghan Murphy, ministre d'Habitatge, és un dels que més polèmica ha generat per la seva actitud, sobretot pel fet de negar la gravetat del problema i per fer malabarismes amb les xifres de sense sostre, que sembla que no s'adiuen amb la realitat explicada per les diverses organitzacions que es dediquen a ajudar a aquest col·lectiu i que fins i tot han exclòs els estrangers.

La crisi afecta famílies i comerciants de tota la vida, que veuen com els apugen el lloguer fins a un nivell que els obliga a abaixar la persiana i és que el retorn de la bonança econòmica ha fet que hi hagi una lluita ferotge per a fer-se amb un local ben situat, essent les cadenes o franquícies internacionals les que solen acabar ocupant els locals. En un primer moment el problema només afectava el centre però ara ja s'ha estès més enllà, com a Ranelagh (Dublin 6).

És precisament a Ranelagh on fins no fa gaire Murphy, diputat del Fine Gael pel districte electoral de Dublin Bay South, tenia la seva oficina de diputat però, segons una foto penjada a Twitter per Anthony Flynn, director de l'ONG d'ajuda als sense sostre Inner City Helping Homeless, el ministre d'Habitatge ha hagut de deixar l'oficina en vèncer contracte.

Segons diversos rumors i suposicions que han circulat per les xarxes, el motiu és que li han apujat el lloguer fins a un nivell que ni un diputat i ministre com Murphy, amb el seu generós sou, dietes i extres, no podia pagar. Amb tot, el ministre continuarà atenent els ciutadans del seu districte al Parlament i a la Custom House, que és on hi ha la seu del departament d'Habitatge.

Foto original

Torna a dalt