El PSNI celebra el Dia de la Dona guardonant homes

El PSNI celebra el Dia de la Dona guardonant homes Darrera campanya de reclutament del PSNI / Foto: PSNI via FB

Tot i la modernització i adaptació als nous temps feta per la policia nord-irlandesa (PSNI), que fa anys que malda per a fer oblidar la mala reputació adquirida pel seu predecessor, el RUC (Royal Ulster Constabulary), sembla que algunes actituds no acaben de canviar ni per a celebrar el Dia Internacional de la Dona, que va tenir lloc ahir arreu del món amb vistoses manifestacions on dominava el color lila, activitats diverses i sobretot, hordes de persones que aprofiten aquesta jornada per a posturejar de mala manera i... fins a l’any que ve.

Tornant al PSNI -un cos amb un alt percentatge d’homes-, la policia nord-irlandesa va voler celebrar un dia tan assenyalat donant el poder de decisió a les dones… que fa uns dies van poder començar a nominar els companys que les han ajudat més al llarg de la seva carrera. I l’entrega de guardons per als homes es va fer ahir, Dia Internacional de la Dona, fet que va originar una allau de crítiques provinents de totes bandes i només a Twitter, on es van penjar dues fotos dels preparatius, el tweet (a sota) va rebre mil cinc-centes respostes, o queixes.

De fet, el PSNI va rebre tantes crítiques que es va veure obligat a sortir al pas emetent un comunicat mirant de justificar la iniciativa, que enguany tenia com a lema Each For Equal (Tots Per Igual). La policia nord-irlandesa va explicar que els anys anteriors havien aprofitat el Dia de la Dona per a promocionar la contribució de les dones de l’organització com a font d’inspiració per a la resta de dones; tanmateix, segons el PSNI, la igualtat de gènere no és només una cosa de dones sinó que és responsabilitat de tothom, per la qual cosa per a aquest 8 de Març van decidir de reconèixer la tasca dels homes.

Per la seva banda, la Superintendenta en Cap, Emma Bond, va assegurar que aquesta només havia estat una part de l’esdeveniment i que ho va decidir un comitè format únicament per dones, que volien reconèixer el paper dels seus companys a l’hora d’apoderar, de donar suport i de permetre a les dones de ser allò que volien ser al PSNI.

Font: Irish Examiner

Foto original

 

Torna a dalt