El centre de trasllat aeri de pacients no té cap treballador

El centre de trasllat aeri de pacients no té cap treballador Seu de l'HIQA a Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey

El passat mes de juliol Meadhbh McGivern, una noia del comtat de Leitrim que feia temps que esperava poder ser sotmesa a un trasplantament de fetge, va veure com la descoordinació i un cúmul de decisions errònies de l'administració publica, sobretot del departament de Salut, fes que el seu trasllat al King's College Hospital de Londres resultés fallit.

Com a conseqüència de la polèmica, un quango (*) anomenat Autoritat per la Informació i Qualitat de la Sanitat (HIQA, Health Information and Quality Authority) va engegar una investigació per saber què havia passat i quines mesures s'havien de prendre perquè no tornés a passar. La publicació de l'informe va evidenciar que no hi havia un protocol clar en situacions d'emergència.

La mesura proposada per l'HIQA va ser la creació d'un altre quango en forma de centre operatiu, anomenat National Aero-medical Coordination Centre (NAMCC), que durant les 24 hores del dia coordinés el trasllat urgent de pacients cap al Regne Unit. Aquesta nova entitat substituiria l'equip de l'hospital de Crumlin (Dublin 12) que actualment fa les gestions en els casos no urgents (i fa el que pot en els urgents).

Amb un retard de dotze setmanes respecte a la data inicialment prevista perquè el NAMCC entrés en funcionament amb tota la plantilla contractada, l'equip de l’hospital de Crumlin va ser informat que ja no era el responsable d'organitzar els trasllats. L'estupefacció ha arribat quan s'ha sabut que el departament de Salut encara està en ple procés de selecció, és a dir, que el centre existeix però no hi treballa ningú.

Font: Irish Independent

(*) Agència estatal creada per col·locar membres d'un partit polític, familiars, amics, coneguts i antics companys d'escola i/o universitat.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt