Dos activistes antiamericans demanen a crits de ser arrestats

Dos activistes antiamericans demanen a crits de ser arrestats Soldats nord-americans a l'aeroport de Shannon / Foto: The Joint Staff via Flickr

Dos activistes van ser detinguts diumenge a l’aeroport de Shannon després de saltar la tanca perimetral de seguretat i situar-se a la capçalera d’una de les pistes sostenint pancartes en contra de la presència militar nord-americana a les instal·lacions.

La protesta va durar uns 15 minuts fins que els dos individus van trucar a la policia per preguntar-los com era possible que no els haguessin detectat i van demanar que els arrestessin per no posar la seva vida ni la seguretat aèria en perill. Segons fonts de l'aeroport, els dos vols que havien d'aterrar al voltant d'aquella hora van ser posats en stand-by.

Aquesta facilitat d’arribar a les pistes preocupa a les autoritats aeroportuàries, fet que confirma el sergent de la policia John McCabe alertant que hi ha 7 km de perímetre i que si algú vol entrar-hi ho pot fer sense cap problema. Un dels activistes també va “denunciar” aquest fet i va declarar que esperava haver estat detingut immediatament tot just saltar la tanca, però no, van ser totalment ignorats.  

Ja fa més de 10 anys que en aquest aeroport es produeixen incidents de diversa consideració com danys o llençament de pintura contra els avions militars que hi ha estacionats. Es calcula que per Shannon hi han passat més de 2 milions de soldats dels EUA camí de l’Iraq, de l’Afganistan o de tornada cap als Estats Units, si bé cada vegada el nombre es va reduint.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt