JobBridge: cerquem ajudant de caçador de guineus

JobBridge: cerquem ajudant de caçador de guineus Enda Kenny durant la presentació de JobBridge / Foto: Merrion Street

Feia temps que no se'n parlava però, JobBridge, el controvertit programa en què els aturats treballen d'aprenents cobrant un extra de 50 euros a la setmana a més el subsidi d'atur -tot pagat per l'Estat- i que alguns anomenen ScamBridge (scam vol dir estafa), ha tornat a ser notícia. En aquesta ocasió ha estat un anunci d'una entitat de Waterford per a una vacant d'Ajudant de Caçador de Guineus, una pràctica que es va prohibir a Anglaterra l'any 2005 però que continua sent legal a Irlanda.

Després que una petició en contra fos signada per més de 1.500 persones l'anunci va ser retirat del web però les diputades independents Ruth Coppinger i Clare Daly van demanar a Joan Burton, ministra en funcions de Benestar Social, el departament que s'encarrega de gestionar el JobBridge, de no permetre a les associacions de caçadors d'utilitzar aquest programa de becaris per a les seves necessitats de personal.  

Burton va respondre que si bé la caça de la guineu era una pràctica objectable, no era il·legal, per la qual cosa el seu departament no hi podia fer res. La ministra va comparar-ho amb d'altres activitats que també poden generar un rebuig a certes persones com el de les apostes, el de la indústria càrnia o la pesca, però que essent legals eren tant vàlides de participar al programa JobBridge com qualsevol altra.

Per la seva banda, John Fitzgerald, membre de la Campaign for the Abolition of Cruel Sports, ha assegurat que en la demanda d'abolició d'aquesta pràctica els ciutadans van molt per davant dels polítics i és que, segons apunta Fitzgerald, una prohibició de la caça de la guineu podria fer perdre molts vots a la Irlanda rural. També va criticar la comparació entre sectors econòmics de Burton adduint que la industria càrnia satisfà una necessitat bàsica i en canvi, la caça és un entreteniment.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/1SA9jBF 

Torna a dalt