300 càmeres de seguretat no li eviten una nit al ras

300 càmeres de seguretat no li eviten una nit al ras Interior de la nova presó de Cork / Foto: PJ Hegarty

La nova presó de Cork, inaugurada recentment i que amb un cost de 45 milions d'euros no va escatimar recursos a l'hora d'instal·lar tecnologia de darrera generació, va viure el passat 2 de març un cas que podria considerar-se del tot kafkià quan un intern va passar la nit al ras, més concretament al pati exterior on, durant el dia, els residents poden fer una mica d'exercici.

La surrealista història va tenir com a protagonista un jove rondant la vintena que va ser oblidat al pati. Com que feia fred, el noi va començar a fer exercici realitzant moviments exagerats davant de les càmeres de seguretat per tal de fer-se visible als guardes del centre de control però, encara que sembli mentida, no va aconseguir el seu objectiu. Tampoc li va servir de gaire cridar a causa de la perfecta insonorització que hi ha a la presó.

La seva absència no es va detectar fins al matí següent quan es va fer el recompte i no quadraven els números. Després de fer una recerca ràpida van descobrir el pobre noi mort de fred al pati i finalment va ser traslladat a la seva cel·la cap a les 7 del matí.

Ara el Servei de Presons iniciarà una investigació interna, que no es farà pública, per tal d'esbrinar què va fallar puix que a la gravació de les càmeres de seguretat es pot veure perfectament un home fent tot tipus de moviments desesperats per ser vist.

Font: Herald

URL curta: bit.ly/1ZjgEYj

 

 

Torna a dalt