350 valents participen a la 91a edició del Liffey Swim

Com cada any per aquesta època ahir va celebrar-se el Liffey Swim (la nedada del Liffey) que va comptar amb la participació d’uns 350 valents nedadors, uns 250 homes i unes 100 dones. El recorregut feia 2.4 km i anava de la fàbrica Guinness fins als Docklands. La temperatura de l'aigua era d'uns 11 graus, no gaire més freda que els 14 de fora.

L’aigua del Liffey té molt sovint un color força semblant a la Guinness, en part perquè baixa brut i en part per la terra de color negrenc de la llera (que dóna nom a la ciutat, Dubh Linn, llacuna negra en gaèlic). Abans que comencés la prova l’aigua a l’alçada del Hapenny Bridge no era massa neta però gràcies a l’obertura de les comportes en preses situades riu amunt, el Liffey va esdevenir un riu immaculat.

Primer van sortir els homes, a les 2.45pm, que portaven un barret de color blanc amb un número identificatiu i a les 3.30pm va ser el torn de les dones, amb barret rosa. El comportament de cada gènere a l’aigua va ser exactament igual que en la vida diària:

- Els homes anaven repartits, creant un grup molt allargat i amb grans diferències en els temps d’arribada. Un cop finalitzada la prova van continuar nedant per un canal fins arribar al lloc on pujaven a terra ferma.

- Les dones, que van juntes al lavabo, van nedar formant un grup molt compacte i quan passaven la línia de meta es quedaven a l’aigua formant grupets i parlant sense parar.

Més vídeos

Media

Torna a dalt