Unes 25.000 persones participen a la Pride Parade pel centre de Dublin

Irlanda va ser un dels darrers països del món occidental en despenalitzar l’homosexualitat però des de la legalització el 1993 moltes coses han canviat, sobretot a Dublin, on hi ha pubs destinats a la comunitat no heterosexual que sempre són plens. Un exemple és el pub The George, el pub gay per excel·lència de la capital irlandesa.

De fa uns anys Dublin s’ha sumat a altres ciutats del món i celebra la Pride Parade, on el col·lectiu LGBTG (sigles en anglès de Lesbian Gay Bisexual i Transgender) mostren amb orgull la seva opció sexual. A la marxa hi va haver un ambient molt festiu i es va poder veure les icones clàssiques del moviment: pantalons de cuir arrapats, barrets de mariner, samarretes sense màniques, ulleres tipus Ray-Ban i molt de color rosa.

La desfilada va comptar amb la presència de diversos grups que representaven col·lectius i partits polítics: el candidat a la presidència de la República David Norris, el Labour, el Sinn Féin, els Verds, representants del sistema judicial, Amnistia Internacional, el sindicat SIPTU, entre d’altres.

Però com sempre, no tothom hi està d’acord. Pel cantó heterosexual es diu que ells no van pel carrer manifestant la seva heterosexualitat i molts homosexuals no se senten identificats amb la indumentària ni l’actitud dels que participen a la parade.

Vídeos de la parade 

Media

Torna a dalt