A Belfast el gaèlic s'obre camí en autobús

A Belfast el gaèlic s'obre camí en autobús Panells en anglès i gaèlic a Dame Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

A poc a poc la llengua gaèlica s'obre camí a la ciutat de Belfast i el darrer pas ha estat la informació que apareix a les pantalles de la línia d’autobús número 10A, que ha estat la primera a oferir informació en una llengua diferent a l'anglès. No ha estat casualitat que hagin triat la línia 10 i és que dóna servei al barri de Falls Road (Bóthar na bhFal en gaèlic), un bastió catòlic a l'oest de la capital nord-irlandesa.

Des de la primavera les pantalles informatives són en anglès i gaèlic després que l'empresa d'autobusos Translink fes una consulta pública el passat mes de febrer però encara hi ha espai per a més llengües com l'Ulster-Scots en cas que la gent ho demani. Una portaveu de l'empresa ha dit que han rebut una resposta molt positiva per aquesta iniciativa i que el cost d'implementar-la ha estat molt baix.

A Dublin ja fa uns mesos que hi ha panells informatius en moltes parades d'autobús en què s'informa del temps d'espera aproximat i també son bilingües, tant en l'abreviatura de la paraula minuts, min per minutes en anglès i nóm per nóiméad en gaèlic, com per la destinació. El que sempre està escrit únicament en gaèlic és el nom dels llocs per on passa la línia que figuren en els panells fixes de paper al pal o marquesines de cada parada i que la majoria de gent no entén.

Font: Belfast Telegraph 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt