Es posposa la decisió de relegar el gaèlic a assignatura opcional

Es posposa la decisió de relegar el gaèlic a assignatura opcional Professor i alumnes de l'escola gaèlica de Derry / Foto: gaeilge.ie

El ministre d’Ensenyament Ruairí Quinn ha dit que la possible supressió del gaèlic com a assignatura obligatòria a la selectivitat no es decidirà fins que no es revisi el temari de l’any vinent. Aquesta possibilitat ja va ser motiu de polèmica quan la anunciar el Fine Gael durant la passada campanya electoral. Va rebre moltes crítiques però la questió del gaèlic hi continua havent molta doble moral.

L’anterior govern del Fianna Fáil va engegar un pla estratègic de 20 anys per promocionar la primera llengua oficial de l’Estat i el govern actual, format pel Fine Gael i el Labour, té la intenció de continuar-lo. La implementació d’aquest pla suposarà un canvi radical de la manera d'ensenyar el gaèlic a l’escola primària i secundària. Actualment, segons diuen els alumnes, més que ensenyar la llengua el que ensenyen és a memoritzar textos que la majoria d’alumnes no entenen.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt