Rebuig del sector farmacèutic a l’etiquetatge en gaèlic

Rebuig del sector farmacèutic a l’etiquetatge en gaèlic Medecines en un supermercat / Foto: Liffey

Un informe sobre els possibles efectes d'obligar a etiquetar les medecines en gaèlic, a banda de l’anglès, ha dibuixat un paisatge apocalíptic per al sector farmacèutic, tant pel cost econòmic i laboral com per la no disponibilitat de medicaments per als consumidors. Aquest informe arriba just després que l’activista pro gaèlic Peadar MacRuairí hagi presentat un recurs judicial a l’Alt Tribunal contra la política monolingüe actual.

Entre d’altres coses l’informe diu que el fet d’haver d’etiquetar en gaèlic faria encarir el producte entre un 5 i un 10%, 3 fabricants de genèrics van assegurar que retirarien els seus productes del mercat i alguns productes nous de les grans companyies farmacèutiques no estarien disponibles al mateix temps que en d’altres països.

També tindria un cost en termes d’ocupació perdent-se 1 de cada 5 llocs de treball del sector a Irlanda i es tardaria 5 anys a implemetar-ho completament, fet que podria provocar l’absència d’alguns medicaments durant un cert temps. Una empresa fins i tot va assegurar que fer aquest pas suposaria haver d’invertir un milió d’euros per avançat.

Font: Irish Independent

Torna a dalt