Inspecció detecta mancances a l’hora d’ensenyar gaèlic

Inspecció detecta mancances a l’hora d’ensenyar gaèlic Placa al Departament d'Ensenyament / Foto: Liffey

Un informe de l’inspector escolar en cap per al període 2010-2012 revela que hi ha mancances a l’hora d’ensenyar matemàtiques i gaèlic, tant a l’escola primària com a la secundària. El detallat informe conclou que un quart de les classes d’aquestes dues assignatures tenien un nivell de qualitat insatisfactori.

L’estudi va dur-se a terme mitjançant inspeccions a classe, de vegades per sorpresa, i amb un qüestionari enviat a 67.000 pares de 800 escoles sobre la impressió que tenien de l’ensenyament rebut pels seus fills. Que hi hagi un problema amb les matemàtiques podria sobtar però ningú no es sorprèn amb el gaèlic atès que els alumnes irlandesos l’estudien durant 14 anys i al final del període escolar no el saben parlar.

La manera com s’ensenya el gaèlic és una font inesgotable de discussió i malgrat que tothom està d’acord que el mètode emprat durant dècades no funciona, el govern no canvia res, condemnant la llengua a l’ostracisme. Bàsicament, no s’ensenya com qualsevol altra llengua sinó que els alumnes es dediquen a memoritzar poemes, textos i cançons per després deixar-ho anar a l’examen, oblidant-ho tot al cap d’unes setmanes.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/hqP4

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt