L’esperit del mític Paisean Faisean torna a TG4

L’esperit del mític Paisean Faisean torna a TG4 Aoife Ní Thuairisg, una de les presentadores del Paisean Faisean / Foto: ifi.ie - Magma Films

Un dels objectius de TG4, la televisió pública que des de fa més de vint anys emet majoritàriament en gaèlic des de la seva seu a la Connemara (Comtat de Galway), és de demostrar que la llengua irlandesa no és una cosa de pagesos i vells que viuen aïllats a la Gaeltacht sinó que és una eina de comunicació que pot servir perfectament per a la vida moderna.

Així doncs, a banda de documentals d'un caire més antropològic, cultural i folklòric, la cadena ha intentat de produir programes atractius per als joves i entre els que han estat més populars en destaca un: Paisean Faisean (pronunciat "pàixon fàixon", que vol dir Passió per la Moda), un espai que des del 2005 i durant més de deu anys va ser un dels més vistos de TG4.

Al Paisean Faisean hi havia tres nois que, per separat, anaven de botigues amb la presentadora i havien de triar roba per a una noia, essent molt habitual que només es gastessin una petita part del pressupost disponible; llavors ella triava el noi, sense haver-lo vist, basant-se en la roba que li havien comprat i que solia ser el contrari de les pistes que ella havia donat, i se n'anaven a sopar. Entre les presentadores que van passar pel programa hi ha Aoife Ní Thuairisg o la popularíssima Síle Seoige.

El programa va ser motiu de polèmica diverses vegades per temes ben diferents com l'aparició de marques quan els nois anaven a comprar la roba o per l'actitud de les presentadores, que alguns teleespectadors consideraven massa amistosa, fins al punt que algunes vegades semblava que el guanyador se n'aniria a sopar amb elles. O l'any 2010, quan es volia fer un episodi gai però finalment la idea no va prosperar perquè Ní Thuairisg, que és Testimoni de Jehovà, no ho va veure amb bons ulls.

Ara TG4 vol recuperar l'esperit del Paisean Faisean tot i que no hi haurà flirteig. En aquest sentit, al nou programa, que es dirà “Gléasta chun Féasta” (Vestir per a la Festa), hi haurà tres equips de dissenyadors de moda que hauran de produir una vestimenta per a una ocasió molt especial a la vida del convidat, que haurà de triar una de les tres propostes.  

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2xNIkNi 

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt