Txarango omple de ritme i festa la Button Factory

Txarango omple de ritme i festa la Button Factory Els Txarango a la Button Factory / Foto: Liffey

Txarango va afegir ahir el seu nom a la llista de grups catalans que han fet parada a la capital irlandesa durant els darrers anys amb un concert que, com no podia ser de cap altra manera tenint en compte el tipus de música que fan, va mantenir en moviment permanent tots els que van omplir la Button Factory de Temple Bar (Dublin 2), a excepció de les cançons més lentes en què hi va haver un ambient més calmat i íntim.

Els ripollesos, que de la mà d’Alguer Miquel van explicar que no havien tocat mai a Irlanda malgrat haver fet concerts en 26 països diferents, ahir van afegir-ne un de nou, van combinar les cançons del seu darrer disc “El Cor de la Terra” amb els èxits més populars del grup com “Músic de Carrer” (vídeo a sota) o “Quan tot s’enlaira”. A l'hora d'adreçar-se al públic, majoritàriament català, Miquel va fer servir el català i de tant en tant el castellà.

D'altra banda, tractant-se de Txarango, un grup que sempre ha mostrat un gran compromís social i polític, l'actual situació que viu Catalunya va ser ben present durant el concert, amb Miquel llançant un missatge de pau entre els pobles i demanant l'alliberament dels presos polítics, tot reblant el clau amb la cançó del referèndum del primer d'octubre, “Agafant l'Horitzó” (vídeo a sota).

I parlant de referèndums, el dia del concert va coincidir amb un altre referèndum, el de l'abolició de la vuitena esmena de la Constitució irlandesa, que dóna els mateixos drets a la mare i al fetus i que limita a casos molt concrets la possibilitat d'avortar. En aquest sentit, un dels membres del grup va mostrar des de l'escenari una samarreta amb un “Yes”, una opció que, segons les primeres urnes obertes, guanyarà per àmplia majoria.

MediaEscriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt