El gran centre cultural de Parnell costarà 100 milions

El gran centre cultural de Parnell costarà 100 milions Els edificis on s'hauria de construir el complex cultural / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin ha acabat d'enllestir el projecte de districte cultural per a la Plaça Parnell i en els dies vinents l'enviarà a An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, a fi que l'estudiï i hi doni, si escau, el seu vistiplau. Tanmateix, el procés quedarà a mercè de tot aquell qui hi vulgui presentar al·legacions, de vegades justificades perö d'altres més fruit de no tenir gaire feina, un clàssic de qualsevol gran projecte i que sovint acaba amb la seva retirada.

A Parnell, més concretament a la meitat oest de la façana nord, s'hi vol construir un gran complex cultural que ocuparia vuit edificis georgians, del número 20 al 21 i del 23 al 28, alguns dels qual havien estat ocupats pel centre d'ensenyament Coláiste Mhuire i que serien restaurats. La superfície disponible seria d'uns 11.000 metres quadrats i hi hauria tot tipus d'equipaments, com una gran biblioteca, un espai de música, un centre educatiu, una sala d'exposicions, una sala de conferències, un centre de disseny, un hub d'innovació i un cafè.

Pel que fa al pressupost, es calcula que caldrien uns cent milions d'euros, dels quals l'ajuntament n'aportaria uns quaranta-cinc i la resta haurien de venir de part de mecenes culturals i filantrops. En cas de rebre el llum verd urbanístic, el complex hauria d'obrir portes l'any 2023 i segons Nial Ring, el batlle de Dublin, hauria de suposar la revitalització de l'economia d'aquesta zona de la capital, que fa molt de temps que espera la seva oportunitat, amb unes 3.000 visites diàries.

Més informació AQUÍ.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt