Una galeria d’art de Cork farà una visita guiada nudista

Una galeria d’art de Cork farà una visita guiada nudista Exterior de la Crawford Gallery a Cork / Foto: Crawford Gallery via FB

La Crawford Gallery, situada al centre de Cork, vol dur una mica més lluny la seva exposició “Naked Truth: The Nude in Irish Art”, que en català es traduiria com “La Crua Realitat: El Nu a l'Art Irlandès” però que en anglès utilitza la paraula “Nua”, més en línia amb el que s'hi exposa, i farà una visita guiada en què s'hi anirà nu. De tota manera, els participants són del col·lectiu nudista Cork Clothes Free (Cork Lliure de Roba), per la qual cosa es preveu que visquin la visita amb normalitat i sense passar gaire vergonya.

L'exposició, que va obrir el passat 12 de juliol i que tancarà el 28 d'octubre, mostra pintures en què el denominador comú és la nuesa i entre els autors seleccionats destaquen James Barry, Robert Ballagh, Dragana Jurisic, Francis Bacon i Elizabeth Cope. En el cas de Cope encara hi haurà una implicació més gran perquè immortalitzarà la visita no amb la típica foto feta amb una càmera digital o amb el mòbil sinó que els pintarà en un quadre, això sí, s'haurà de veure quant de temps aguanten dient “cheese”, o “Lluís” en la seva versió catalana.

Amb relació a la visita nudista, una portaveu de la galeria ha explicat que no s'ha de veure com una provocació a la recerca de publicitat sinó que és una manera de satisfer els desitjos del públic; en aquest sentit, els comentaris al llibre de visites són molt positius i destaquen els que afirmen que ja era hora que es fes una exposició així. Pel que fa a les xifres de visitants, segons la comissaria de l'exposició, Dawn Williams, cada mes passen per la galeria unes 5.000 persones.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt