Biblioteques sense multes i amnistia per als deutors

Biblioteques sense multes i amnistia per als deutors Biblioteca pública a Kevin Street, Dublin 8 / Foto: Liffey

La xarxa de biblioteques públiques de la República ha abolit el sistema de multes per als usuaris que tornen els llibres després de la data límit, o que directament no els tornen, i alhora amnistiarà tots aquells que tenien multes associades al seu carnet d’usuari, això sí, sempre que tornin els llibres. Fins ara es multava els infractors amb cinc cèntims per dia de retard, per la qual cosa les multes no solien ser gaire altes, a banda que amb els casos més escandalosos, com ara tornar un llibre al cap de cinquanta anys, es feia els ulls grossos.

Aquesta nova política de préstec de llibres té la finalitat de doblar el nombre d’usuaris de les biblioteques d’ara fins al 2022 i és que sembla que les multes eren contraproduents, tant per la gent que no volia córrer el risc de perdre un llibre i haver de pagar la multa com pels que feia molt de temps que haurien d’haver tornat un llibre, que preferien de no tornar-lo a fi de no passar vergonya davant del bibliotecari... sí, miri, que fa vuit anys que hauria d'haver tornat aquest llibre.

De tota manera, el nou sistema no suposarà cap barra lliure per als qui tinguin pensat d'emplenar els prestatges del menjador de casa i els qui no tornin un llibre se’ls contactarà amablement per telèfon o per correu electrònic; en cas que després del tercer recordatori continuïn sense tornar el llibre, se’ls blocarà la targeta d’usuari i no podran rebre cap més llibre en préstec fins que no resolguin el seu cas.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt