Sis biblioteques de Dublin faran igual que el McAuto

Sis biblioteques de Dublin faran igual que el McAuto La biblioteca municipal de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey (23/06/2020)

A partir del vuit de juny, dilluns vinent, coincidint amb l’inici de la fase 2 del desconfinament, els dublinesos àvids de llegir llibres tindran l’oportunitat de fer una sol·licitud a una biblioteca municipal i anar a buscar-lo a l’hora convinguda, una pràctica força semblant al McAuto, tot i que els que van a comprar Big Macs i patates fregides no han de demanar hora, només han de fer cua que, en alguns casos, han aplegat tants cotxes que la Garda s’ha vist obligada a intervenir.

Deixant de banda les hamburgueses greixoses i tornant als llibres, per ara, en aquesta iniciativa anomenada Call and Collect i que pretén de recuperar l’activitat sense posar en risc la salut dels treballadors i dels usuaris, només hi participaran sis biblioteques, més concretament les de Cabra, Coolock, Raheny, Dolphin’s Barn, Rathmines i Walkinstown, és a dir, que la cosa estarà repartida a parts iguals entre el nord i el sud de la capital. En cas que la prova funcioni bé, es podria estendre a altres biblioteques.

Segons explica el Servei de Biblioteques Municipals (DCL) al seu web:

- Els usuaris interessats en un autor o llibre concret hauran de mirar el catàleg del DCL per veure si els llibres es troben a la prestatgeria.

- Un cop verificat que el llibre està disponible, l’usuari s’haurà de posar en contacte amb la seva biblioteca local o amb una de les sis biblioteques participants; ho podrà fer per telèfon o correu electrònic mitjançant el nou servei Pregunteu al Bibliotecari i òbviament, s’haurà de demanar que reservin el llibre.

- Si el llibre sol·licitat no està disponible perquè l’acaba de reservar algú altre, es podran demanar altres llibres o autors del mateix gènere o demanar al personal de la biblioteca que faci un suggeriment.

- Llavors, el personal de la biblioteca organitzarà una data i hora perquè l’usuari vagi a la biblioteca participant escollida per recollir els llibres.

- Per tal de gestionar les cues de forma segura i eficaç i d’acord amb els requisits de distanciament social, es demana que l’usuari vagi a la biblioteca en el moment acordat i que només hi vagi una persona per llar.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt