Dublin Canvas continua posant art i color a les cruïlles

Dublin Canvas continua posant art i color a les cruïlles Una caixa del projecte Dublin Canvas / Foto: Liffey

Fins a l’estiu del 2015, les caixes de regulació semafòrica de la capital irlandesa eren unes estructures grises i fredes, però d’ençà de llavors la cosa ha canviat molt gràcies a la iniciativa Dublin Canvas que, a poc a poc, hi ha anat posant art, creativitat i color; en aquest sentit, la reeixida prova pilot inicial de quinze caixes pintades a les zones de Rathmines, Camden Street i Baggot Street va estendre’s a tot el comtat.

De tota manera, sembla que encara no n’hi ha prou i Dublin Canvas ha endegat un període de presentació de propostes obert a tots als artistes que vulguin estampar la seva obra en una de les caixes que encara hi ha disponibles, amb l’objectiu d’ultrapassar les sis-centes i convertir el comtat de Dublin en una autèntica galeria d’art a l’aire lliure, sobretot tenint en compte que aquestes estructures solen ser en cruïlles, uns llocs on domina el color fosc de l’asfalt.

A fi de rebre el vistiplau dels gestors de la iniciativa, els artistes hauran de mostrar la seva creativitat, però seguint una de les condicions establertes per a pintar una caixa: la temàtica ha d’estar relacionada amb la zona. D’altra banda, es descartarà tots aquells dissenys que incompleixin drets d’autor, que facin publicitat d’una marca o empresa, que il·lustrin drogues o alcohol i dissenys on només hi hagi text. Els organitzadors es reserven el dret d’esborrar-la sense previ avís si així ho creuen convenient.

Pel que fa al cost, Dublin Canvas posarà tot el material -pintura, pinzells i roba de protecció- i pagarà dos-cents euros per a cobrir les despeses de desplaçament, menjar i beguda, que seran dos-cents cinquanta en cas que l’artista faci servir el seu material; en aquest segon cas, s’haurà de rebre l’aprovació prèvia dels organitzadors.

Podeu trobar una àmplia galeria d’imatges al final de l’article sobre el projecte d’art urbà Dublin Canvas publicat al Liffey el primer d’abril del 2016; cliqueu AQUÍ.

Torna a dalt