L’Electric Picnic, a mercè de l'evolució de la pandèmia

L’Electric Picnic, a mercè de l'evolució de la pandèmia Concert de Kodaline a l'edició 2019 / Foto: Electric Picnic

L’any passat, tots els esdeveniments multitudinaris que habitualment se celebren a Irlanda es van haver de suspendre arran de la pandèmia i l’Electric Picnic, un festival de tres dies de durada -de divendres a diumenge- que cada estiu omplia de música i de tota mena d’activitats un camp situat a la població d’Stradbally (Comtat de Laois), no en va ser cap excepció. Tanmateix, enguany la història podria ser diferent, tot i que encara hi ha molta incertesa.

En aquest sentit, Melvin Benn, director general de Festival Republic, l’empresa que organitza l’Electric Picnic, ha assegurat al programa d’RTÉ News at One que espera al 100% que l’esdeveniment tiri endavant, basant-se en el fet que ningú no li ha dit el contrari; així doncs, Benn i el seu equip treballen de valent amb la idea que entre el 24 i el 26 de setembre Stradbally recuperi l’ambient de les grans ocasions; les dates triades inicialment eren del 3 al 5 de setembre, però es va posposar tres setmanes a fi de tenir una mica més de marge.

Per ara, la capacitat màxima per a actes multitudinaris és de 500 persones en recintes amb una cabuda superior als 5.000 espectadors, però s’espera que la xifra vagi augmentant a mesura que passin les setmanes i cada vegada hi hagi més gent vaccinada; de fet, per a les finals de l’All Ireland de hurling i de futbol gaèlic, que es jugaran al dublinès Croke Park el 22 i el 29 d’agost, respectivament, es permetrà l’entrada a 40.000 persones, és a dir, que hi haurà una separació d’un seient entre els espectadors.

En el cas de l’Electric Picnic, la setmana passada els organitzadors van enviar una carta al Taoiseach Micheál Martin i a la ministra d’Arts, Catherine Martin, detallant com pensaven gestionar 70.000 persones movent-se lliurement pel recinte d’Stradbally tot seguint els protocols sanitaris, essent un requisit obligatori, òbviament, el fet d’estar vaccinat.

Bàsicament, que qui hi vulgui anar haurà de complir dos requisits: haver completat el cicle de vaccinació i tenir una entrada; en aquest segon cas, ja n’hi ha un 90% de venudes, que de fet són les de l’edició 2020, però que els tenidors de les quals no en van demanar el reembors i és que els qui van a l’Electric Picnic hi van per l’ambient i el caliu independentment dels artistes que hi actuïn, com ho demostra el fet que les entrades van exhaurir-se en un tres i no res -amb nou mesos d’antelació- tot i no haver-hi el cartell anunciat. El 10% restant es posarà a la venda quan es confirmi que el festival se celebra.

D’altra banda, també han sorgit veus en contra de la seva celebració, com la de Paschal McEvoy, regidor de la zona, que considera inviable de mantenir les normes sanitàries amb tanta gent i un autèntic perill per a la gent d’Stradbally i rodalia. De fet, una de les imatges més icòniques de cada any és la de la zona d’acampada el dilluns al matí, quan molta gent abandona tendes de campanya, taules, cadires, cotxets i tot mena de residus, fins al punt de crear un paisatge apocalíptic (tweet a sota).

ACTUALITZACIÓ: el Laois County Council denega el permís als organitzadors i per tant, si no és que hi ha un canvi a darrera hora, enguany tampoc no hi haurà Electric Picnic.

Font: Newstalk i RTÉ

 

Torna a dalt