Galway tindrà un aeroport de cine, però sense avions
L’entrada en servei de l’autopista M6 va deixar Galway a només dues hores de cotxe de Dublin i això va fer que el vol de la companyia aèria regional Aer Arann, que unia les dues ciutats i que operava via subvenció estatal, no tingués gaire sentit, per la qual cosa el govern va tancar l'aixeta i el vol va esdevenir inviable econòmicament, fet que va quedar demostrat amb la seva posterior suspensió l’octubre del 2011, que va deixar molt tocat l’aeroport de Galway. I a final del 2013, el propietari, la cambra de comerç de la ciutat, va vendre’l per 1,1 milions d’euros a l’ajuntament i al County Council.
Llavors, les dues administracions locals van mirar de trobar-li una sortida alternativa, com un aparcament -park and ride- connectat amb el centre de la ciutat mitjançant un autobús llançadora, però, tot i la inversió de 100.000 euros, no va funcionar i l’aventura només va durar cinc mesos. A més, la llicència de vol de l’aeroport no va ser renovada, per la qual cosa, qualsevol activitat que es pogués realitzar en un futur al terreny de 115 acres i a la pista de 1.300 metres no podia estar relacionada amb l’aviació.
L’any 2015, un estudi encarregat conjuntament per l’ajuntament de Galway i el County Council a l’empresa Future Analytics va proposar de convertir l’antic aeroport de la ciutat en un centre de la indústria cinematogràfica en forma de hub, que podria enfortir Galway com a Ciutat de Cinema, un estatus atorgat per la UNESCO, i atraure empreses del món audiovisual, però la idea no va acabar de materialitzar-se de manera immediata.
Tanmateix, ara sembla que sí i les antigues instal·lacions situades a Carnmore seran de pel·lícula, puix que la productora audiovisual Atlantic Studios ha rebut la llum verda per a fer-hi uns estudis de cinema i televisió, que s’espera que siguin la llavor d’un futur hub del sector. La primera fase consistirà a adequar els 40.000 metres quadrats de l’hangar i la previsió és que les primeres gravacions comencin l’estiu vinent, creant uns 150 llocs de treball permanents i aportant uns quants milions d’euros a l’economia local.
Font: RTÉ