El miracle de Parnell Street: la llibreria Chapters reobre

El miracle de Parnell Street: la llibreria Chapters reobre La llibreria Chapters el vespre abans de la reobertura / Foto: Liffey

A final de gener es va poder veure una imatge que ha estat molt habitual durant la pandèmia: un establiment comercial emblemàtic abaixant la persiana per darrera vegada a causa de la inviabilitat econòmica derivada dels confinaments, en què només podien obrir els comerços que venguessin béns essencials; en aquest cas concret fou la llibreria Chapters, tota una institució cultural situada al cèntric i concorregut Parnell Street.

Les raons adduïdes per Willie Kinsella, fundador de la llibreria, van ser la manca de clientela, no només durant els confinaments sinó també durant les reobertures, atès que molta gent de fora de la ciutat que abans anava de shopping al centre de la capital preferien fer-ho a prop de casa, i la manca d’infraestructura de venda per internet que, en altres negocis, ha suposat un ràpid i reeixit procés de digitalització que ha salvat molts comerços de la fallida.

De tota manera i a diferència de molts altres tancaments de botigues emblemàtiques que no han tingut tanta sort, aquesta llibreria tindrà una segona oportunitat de la mà de Kevin Neary i Michael Finucane, dos antics directors de l’empresa de venda de videojocs i consoles Gamestop Ireland, que han decidit de fer renéixer la Chapters de les seves cendres, reobrint-la divendres vinent, onze de març.

El local és força extens i hi ha 1,2 quilòmetres de prestatgeries plenes de llibres, tant de nous com de segona mà, que abasten tots els gèneres literaris. A més, també hi ha espai per a actes culturals i fins i tot el Casal Català d’Irlanda hi ha celebrat algun Sant Jordi. D’altra banda, una de les novetats principals d’aquesta nova aventura serà la potenciació de la venda per internet, que era una de les febleses de la llibreria durant la seva etapa anterior.

Segons han explicat els nous gestors en un comunicat, la seva relació amb la Chapters ve de lluny, més concretament de fa vint-i-cinc anys, quan van obrir la seva primera botiga Gameworld en un espai de cinquanta metres quadrats situat a l’interior de la llibreria, que en aquell moment era a Middle Abbey Street. D’ençà de llavors, Neary i Finucane han mantingut una molt bona relació amb Kinsella i quan van saber que plegava, van decidir de fer el pas i continuar amb la màgia literària que sempre hi ha hagut en aquest local de Parnell Street.  

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt