El centre de Dublin es tenyeix de verd tres anys després

El centre de Dublin es tenyeix de verd tres anys després Una serp desfilant pel centre de Dublin / Foto: Liffey

La pandèmia ha canviat moltes coses de la vida diària dels ciutadans i temporalment n’ha cancel·lat d’altres, com la festivitat del Sant Patró, però aquest migdia el centre de Dublin ha tornat a viure un Sant Patrici com els d’antany, aplegant centenars de milers de persones, tant irlandeses com arribades d’arreu del món, que han omplert de color verd i d’Irishness tot el recorregut de la tradicional desfilada que, com d’habitud, ha anat de Parnell Square fins a la Saint Patrick’s Cathedral passant pels cèntrics O’Connell i Dame Street.

GALERIA DE FOTOS a sota

Entre els participants a la parade hi ha hagut bandes locals que no se la perden mai, com la dels barris dublinesos d’Artane o de Clondalkin, així com la dels serveis d’emergència, com la Garda, els Bombers de Dublin o el Guardacostes. Amb relació als convidats, el més destacable han estat les bandes d’universitats dels Estats Units, que són les que animen més la festa amb molta percussió i ritme. I entremig, un amalgama de saltimbanquis, ballarins i gent pujada en carrosses, uns amb més gràcia que d’altres.

I al final, un cop ha passat el col·lectiu que promou l’ús de la bicicleta, s’ha acabat la desfilada i al crit d’aparteu les criatures!, ha començat la segona part de la festa, que té els pubs com a protagonistes, amb la cervesa brollant sense aturador i amb un fil musical on no hi poden mancar clàssics d’aquest dia com Galway Girl, Whiskey in the Jar o The Wild Rover.

De tota manera, la festa té un aspecte molt negatiu i és que cada any el servei d’urgències dels hospitals han de fer front a una allau de gent que s’ha passat de frenada amb les pintes, un problema que, enguany, agreujarà encara més la situació d’alguns centres sanitaris ja força saturats per l’augment de casos de Covid sorgit arran de l’aixecament de bona part de les restriccions.

 

Torna a dalt